Terug terug naar media

Meer inzicht in groenprojecten: de Besparingstool van ConnectedGreen

Groenprojecten spelen een cruciale rol in het verbeteren van de leefomgeving, het verfraaien van stedelijke gebieden, het bevorderen van biodiversiteit en het creëren van gezonde omgevingen voor mens en dier. Het plannen en uitvoeren van deze projecten, zoals het aanleggen van parken, tuinen of het vergroenen van stadscentra, vereist echter zorgvuldige voorbereiding en planning. Budgetbeheer en risicobeheersing zijn hierbij essentiële aspecten. Gelukkig biedt de Besparingstool van ConnectedGreen een oplossing voor deze uitdagingen. Daarbij krijg je inzicht in je groenprojecten.

Auteur: Tom

Wat is de Besparingstool?

De tool is bedacht om de kosten en het beheren van groenprojecten inzichtelijker te maken. Met als doel om gemeenten, beleidsmedewerkers en groenvoorzieners te helpen.

De Besparingstool geeft inzicht in de kosten die komen kijken bij het beheren van een groenproject. De tool berekent op basis van drie stappen de geschatte kosten van de watergift, de projectbezoeken en de inboet van een groenproject.

Besparingstool

De drie factoren die meegenomen zijn in de tool:

  1. Watergift: De tool berekent de kosten voor watergift door rekening te houden met het aantal bomen, het aantal jaren nazorg, het aantal watergiftrondes en de kostprijs per watergift.
  2. Projectbezoeken: De kosten voor projectbezoeken worden berekend op basis van het aantal projectbezoeken per jaar en de kosten per projectbezoek.
  3. Inboet: De kosten voor inboet worden berekend door het inboetpercentage en de kostprijs voor vervangend groen mee te nemen.

Deze stappen helpen bij het opstellen van nauwkeurige budgetramingen en geven je inzicht in je groenprojecten, wat cruciaal is voor de efficiënte planning en uitvoering van ervan.

Praktische toepassingen van de Besparingstool

De Besparingstool biedt verschillende praktische toepassingen voor groenbedrijven. Deze tool maakt het mogelijk om geschatte kosten maken, wat essentieel is voor het efficiënt beheren van budgetten en het minimaliseren van risico’s omtrent het groenproject.

Kosten inschatting maken van een groenproject

Vaak is niet helemaal duidelijk welke kosten er komen kijken bij het aanleggen en beheren van groenprojecten. De tool zorgt ervoor dat de geschatte kosten al voor de aanleg van het groenproject duidelijk zijn. Vaak zien wij bijvoorbeeld dat de kosten van watergift de grootste kostenpost zijn tijdens de periode van nazorg.

Ontdekken van mogelijke besparingen

Nadat de kosten inzichtelijk zijn kan er ook gericht gekeken worden naar besparingen. In combinatie met het ConnectedGreen platform en bodemvochtsensoren kan er sneller gereageerd worden aan de hand van realtime data:

1. Watergeven wanneer nodig

2. Minder projectbezoeken

3. Inboet verlagen door tijdige signalering

Door de gedetailleerde berekeningen van watergift, projectbezoeken en inboet, kunnen bedrijven hun middelen effectiever inzetten en beter inspelen op onvoorziene omstandigheden. Daarnaast ondersteunt de tool duurzaam beheer door de ecologische impact van projecten te verminderen. Voor groenbedrijven betekent dit niet alleen een hogere kans op succesvolle projecten en een betere onderbouwing van offertes maar ook een verbeterde reputatie als betrouwbare en milieubewuste dienstverleners.

De Besparingstool helpt groenbedrijven om projecten binnen de gestelde tijd en budgetten te voltooien, wat bijdraagt aan de tevreden van klanten en een duurzamere groene omgeving.

Karmijn

Nieuw groenproject? Vul de besparingstool in

De Besparingstool is onmisbaar voor iedereen die betrokken is bij de planning en uitvoering van groenprojecten.

Ben jij benieuwd wat je nieuwe groenproject kan gaan kosten? Wat de verwachte inboet is? Of hoeveel je kan besparen op watergift? Vul de ConnectedGreen Besparingstool in!

Meer weten

Wilt u meer informatie over ConnectedGreen?

Maak gebruik van het formulier hiernaast en ontvang onze whitepaper. In de whitepaper vind je informatie over wat wij doen en hoe wij verschillende oplossingen aanbieden voor verschillende situaties.

Download onze whitepaper

Op zoek naar meer informatie over ons platform en draadloze sensoren?

Ontvang nu onze whitepaper en leer alles over de voordelen van datagedreven werken en het belang van goed ‘sensor management’.